Impregneren Hilversum

Het dak van een woning heeft een belangrijke functie. Onder invloed van diverse weersomstandigheden kan het dak echter gebreken gaan vertonen; wanneer, dat is afhankelijk van het daktype. Om het maximale uit de levensduur van uw dak te halen is het goed om deze doorlopend te onderhouden en eventueel te laten impregneren. Hierbij wordt een speciale vloeistof op het dak aangebracht, welke ervoor zorgt dat de dakbedekking beter bestand is tegen vocht en UV-straling. Hierdoor geeft u een flinke impuls aan de dakbedekking.

Dak impregneren Hilversum daktype

Impregneren is een techniek die steeds vaker wordt toegepast na een dakreiniging. Een andere optie is coaten. Beide opties behelzen in principe dezelfde functie; het dak verstevigen en bestendig maken tegen vocht, vuil en UV-straling. Het grote verschil is dat u bij coaten ook kunt kiezen voor een speciale kleur of tint, waarmee u het gehele dak een nieuwe uitstraling kan geven. Voordat er geïmpregneerd of gecoat kan worden kan het nodig zijn om uw dak eerst te laten ontmossen.

Impregneren is voordelig op de lange termijn

Het dak staat dagelijks bloot aan verschillende weersomstandigheden en kan daarom wel een extra beschermlaag gebruiken. Veel verouderde daken zijn straks aan vervanging toe, maar u kunt dit project nog even uitstellen middels impregneren. Dat heeft veel voordelen:

  • Een langere levensduur van het dak
  • Voordelig, omdat het dak niet vervangen hoeft te worden
  • Het dak is bestand tegen vocht, vuil en UV-straling
  • Kan direct in combinatie met dakreiniging worden gedaan

Welk type impregneermiddel wel gebruiken, dat hangt af van het daktype en de bedekking. Heeft u bijvoorbeeld een plat dak met bitumen bedekking, dan gebruiken we andere middelen dan bij een hellend pannendak. Het is belangrijk om uw volledige dak eerst te laten reinigen, want zo kan het impregneermiddel daadwerkelijk tot diep in de dakbedekking intrekken.

Dak impregnatie Hilversum contact

Wilt u ook het dak impregneren? Schakel dan een dakdekker van Roose Dakwerken in. Wij reinigen uw dak secuur en tot in de details, zodat u het maximale rendement behaalt uit impregnatie van het dak. Neem direct contact met ons op! U kunt ons ook bellen op 085 - 106 15 69.