Dakrenovatie Hilversum

Is het tijd voor een professionele dakinspectie of dakrenovatie? In Hilversum staan wij van Roose Dakwerken u graag bij met iedere dakrenovatieklus. Vraag een offerte aan via het contactformulier of neem contact met ons op via 085 - 106 15 69.

Functie dakrenovatie Hilversum

Een goed onderhouden dak zorgt voor een hogere waarde van uw huis en een lagere energierekening. Met onze Nederlandse weersomstandigheden moet een dak veel doorstaan. Wind, regen, sneeuw en vorst kunnen allemaal leiden tot slijtage aan uw dak. Dit kan resulteren in kleine beschadigingen, maar ook in doorzakking of aantasting van de dakconstructie.

We spreken van dakrenovatie als er iets wordt vernieuwd aan het dak. Dit is dus niet hetzelfde als dakreparatie, waarbij dit niet het geval hoeft te zijn. Zo’n vernieuwing kan er bijvoorbeeld toe leiden dat het dak energiebesparender wordt. Bij kleine beschadigingen is het niet altijd nodig om voor renovatie te gaan, dan volstaat een reparatie vaak. Maar zeker als uw dak al wat ouder is en u regelmatig tegen dezelfde problemen aanloopt, kan dakrenovatie een verstandige keuze zijn.

Dakinspectie Hilversum

Kleine beschadigingen kunnen op lange termijn leiden tot grote beschadigingen en grote onkosten. Het tijdig laten renoveren van uw dak is een manier om dit soort onveilige situaties en de onkosten die ermee gepaard gaan te voorkomen. Wacht dus niet te lang bij het opmerken van dit soort beschadigingen, maar trek zo snel mogelijk bij een professionele dakdekker aan de bel.

Bent u onzeker over de staat van uw dak? Roose Dakwerken kan u helpen door een professionele dakinspectie uit te voeren. Het is verstandig dit in elk geval eens in de paar jaar te laten uitvoeren. Er wordt dan gekeken naar beschadigingen in de dakbedekking en de dakgoot, en naar plekken die een lekkagerisico vormen.

Kosten dakrenovatie Hilversum

Afhankelijk van het soort beschadigingen, het type dakbedekking en de dakgrootte kunnen de kosten van dakrenovatie variëren. Zo zijn dakpannen bijvoorbeeld veel duurder in de aanschaf dan bitumen, en kost het veel meer tijd om een schuin dak te renoveren dan een plat dak. De gemiddelde kosten voor een dakrenovatie van een schuin dak liggen tussen de 4000 tot 5000 euro. Bij een plat dak is dat tussen de 1000 en 1600 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden, als u uw dak wilt laten renoveren. Als u ook nog andere dakwerkzaamheden overweegt, is het voordelig om deze te combineren met de dakrenovatie. Zo zou u van de gelegenheid gebruik kunnen maken om dakisolatie of zonnepanelen te laten plaatsen.

Om warmteverlies door ongewenste luchtstromen te voorkomen, kunt u erop letten dat het dak een goede luchtdichtheid behoudt. Is het mogelijk dat er asbest aanwezig is in uw dak? Overweeg dan om de hele dakbedekking te laten vervangen. Tot slot kan het, zeker bij hevigere ingrepen, nodig zijn om ook een architect in te schakelen. U kunt dit met uw dakdekker overleggen.

Contact met Roose Dakwerken voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Roose Dakwerken bieden we veilig werken, snelle service, professionele resultaten en scherpe prijzen. Onze dakdekkers overleggen graag met u over de oplossing voor uw dak. Eventueel kunnen we dan ook met u meedenken of u gelijk andere werkzaamheden uit wilt laten voeren.

Zoekt u met spoed een bekwame dakdekker om uw dak te inspecteren of renoveren? In Hilversum kunt u bij de dakdekkers van Roose Dakwerken terecht voor iedere klus. Wees er op tijd bij en schakel zo snel mogelijk een vakman in door 085 - 106 15 69 te bellen of vul het contactformulier in.